PARAFEST - VISE OD IGRE

   Ideja je stara 10-tak godina, a realizacija ideje je konacno pocela 2022 godine. Ponekad se i sami pitamo da li je moralo toliko da se ceka da se kockice sloze na mesto ...

   Zapadna Srbija ima veliki potencijal da bude lider u Srbiji u avanturistickom odnosno aktivnom turizmu. A specijalno opstine Nova Varos, Prijepolje i Priboj koje za razliku od Zlatibora imaju i velike vodene povrsine i mogucnost planskog avanturistickog turizma koji zaokruzuje aktivnosti na sva tri elementa tj. vodi, zemlji i vazduhu.

   Ako prirodni potencijal bude pratili i ljudski resursi i infrastrukturne mogucnosti sigurno cemo moci da racunamo i na najzahtevnije evropske turiste.

   Nas zajednicki cilj je pokretanje ovakvih dogadjaja koji ce biti vise od IGRE a manje od zvanicnih takmicenja druzenje i goscenje prevashodno slobodnih pilota paraglajdera u nezaboravno provedene dane u kraju. Naravno sa sto simbolicnijom cenom kotizacije kojoj ce biti jedini cilj da pokrije nepokrivene troskove odrzavanja same manifestacije ...


   Svaka manifestacija je nezavisna i prica za sebe. Deli nas samo ista strast i ideja.

   Detaljni protokol ce se verovatno razlikovati od slucaja do slucaja a generalna organizacija je boravak takmicara u produzenom vikendu i sa dva nocenja u kraju. Generalni protokol manifestacije izgleda ovako:

PETAK (zbor pilota, slobodno letenje (koje moze biti zamenjeno ostalim avanturistickim sadrzajima u kraju) i zajednicko druzenje sa vecerom)

SUBOTA (takmicarski dan u paraglajding-u sa zadakom preciznog sletanja ili malih XC letova u ZSA,svecani rucak za sve takmicare. Naravno sa svim elementima takmicarskog duha, diplomama, medaljama i peharima. u tri ocenska kriterijuma: NAJBOLJI POJEDINCI, NAJBOLJI TIMOVI I NAJBOLJI REZULTATI)

NEDELJA (dorucak, slobodne avanturisticke aktivnosti i vracanje u realan zivot )

   Prvo druzenje po ovom modelu smo zajednickim snagama organizovalu u Prijepolju i to u cast 25 godina postojanja P.K. "Beli Andjeo" i 15 godina postojanja S.D. "Ekstremni sportovi"

   Planivi za 2023 godinu su druzenja na Malicu (25 godina postojanja P.K. "Pegaz") i Proboju (koji jos uvek nema ni jedno uredjeno mesto za poletanje paraglajderom)